Eduard Parés

Eduard Parés és enginyer de forests i llicenciat en biologia.
És l’autor del Vocabulari forestal (IEC, 1990 i 1998) i del Vocabulari multilingüe dels fongs (Premi Torrens i Ibern 2009), i ha col·laborat en les dues edicions del Diccionari de la llengua catalana.
Ha revisat traduccions tècniques sobre silvicultura, aforestació, producció, arbres vells i conservació de la biodiversitat. També ha treballat en projectes, en cursos, en la divulgació del medi natural i en la gestió dels parcs naturals i de la natura.
Actualment jubilat, ha treballat des de 1981 a la Generalitat de Catalunya (serveis del medi natural i al servei de parcs) en el qual ha estat coordinador, juntament amb Bartomeu Borràs, del llibre Parcs naturals de Catalunya (1997), de Francesc Gurri.
Ha estat responsable de l’estudi i gestió i divulgació dels arbres monumentals de Catalunya des del principi (1987). Podem destacar: Arbres monumentals de Catalunya: 10-18-21-28 anys de protecció (anys 1997, 2005, 2008, 2016). Aquestes ponències, les fitxes dels arbres, legislació, fonts bibliogràfiques, etc. es poden consultar a:

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/coneixeu-nos/arbres-monumentals/

 

 

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2023

Autor Anders Norén