Teresa-M. Sala

Si un currículum, tal com diu l’etimologia llatina és un “camí de vida”, amb el temps s’ha tornat un document on es presenta de manera cronològica el que s’ha fet fins al moment, amb un resum dels mèrits (cosa que ara es pot trobar per internet: https://dhac.iec.cat/dhac_p.asp?id_personal=33) .

No obstant això, en aquest petit resum voldria remarcar alguns punts de la meva relació amb l’art i la natura, sobretot amb les muntanyes.

Vaig néixer a Barcelona un 30 d’abril de 1959, però sóc filla adoptiva de Tírvia (Pallars Sobirà). Entre el mar i la muntanya, la ciutat i el poble, el país i el món he transitat i he descobert camins i persones molt diversos. Em sento ciutadana del món i muntanyenca.

• A l’Institut vaig tenir la sort de tenir a l’Angeleta Ferrer i Sensat de professora de ciències naturals (la filla de la Rosa Sensat) que ens va encomanar la passió per la natura.
• L’excursionisme, per a molta gent de la meva generació, va representar una escola d’aprenentatge molt important (de fer i conèixer el país).
• El Modernisme va ser un ampli projecte cultural i és l’època-laboratori de les meves recerques principals.
• L’estudi de la història de les arts m’ha fet intèrpret del passat per entendre millor el present. Suposo que per aquest motiu em dedico a explicar-ho, sigui en forma de classe-conferència, d’escrit o d’exposició, que són les meves activitats professionals, que desenvolupo entre artistes a la facultat de Belles Arts i historiadors a la facultat de Geografia i Història.
• Formo part de la Junta del Centre d’Art i Natura de Farrera, una residència d’artistes i investigadors.

I per cloure aquestes línies diria que sóc artivista pirineista, motiu pel qual vaig escriure el quadern Visions dels Pirineus.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2022

Autor Anders Norén