Elias Porter

Neix a Bar (Alt Urgell) i inicia els seus estudis musicals a l’edat de tres anys amb el mestre Fàbregas a Guardiola de Bergueda. Més tard amb el mestre Isidre Marvà Palau a La Seu d’Urgell. El curs 1994-95 ingressa a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals (IAEM) on obté el títol propi. L’Any 2007 interpreta el seu Projecte Final a l’EsMUC, obtenint la Titulació de Professor de Viola.

També a l’EsMUC va co-fundar el grup de Cambra Quartet Contrast, rebent classes de Charles Tunnell, del Quartet Casals, i de l’“Endellion String quartet”.

Amb aquest quartet va actuar als festivals internacionals de Torroella de Montgrí i Narciso Yepes d’Ordino (Principat d’Andorra) i als concursos, Concurs de música de cambra Sant Anastasi, obtenint el 1r premi, i al Concurs de música de cambra Vila de Ponts obtenint una menció d’honor.

La seva experiencia com a professor de violí i viola compren 7 cursos a l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, un curs a el Consorci Escola Itinerant de Música i Dansa del Pallars Sobirà.

Paral·lelament a aquesta ensenyança mes tradicional també a format part des dels seus inicis de l’Escola Folk del Pirineu, on es professor de violí i viola folk actualment.

Dins l’àmbit orquestral s’ha format en joves orquestres com la de l’IAEM, la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i la Joven Orquestra Nacional de España (JONDE) amb les qual ha realitzat concerts en l’àmbit nacional i internacional.

L’any 1999 debutà com a solista amb l’Orquestra Nacional de Cambra
d’Andorra (ONCA) i uns anys mes tard va entrar dins de la mateixa orquestra.

També cal destacar la seva activitat en el camp de la música tradicional, doncs pertany als grups ROT, La Sonsoni, la Cirquestra, Bariduo i Rotllana Folk. Ha fet diverses incursions en el món del teatre amb la companyia Somhiteatre, i promou la recuperació del repertori tradicional del Pirineu. També va pertànyer al grup de música tradicional Escamot Tamarro i al grup Trio REM.

http://www.eliasporter.com/

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024

Autor Anders Norén