7/10/18. Avets de la Coma de Perosa

Espècie: Abies alba

Els conjunt d’avets monumentals situats a la Coma de Perosa, serà el primer escenari del Cicle. 

Al Pla de Perosa, es troben tres avets situats a uns 300 metres al nord oest de la borda i a escassos metres a la dreta del camí de Bonabé (Alt Àneu), el qual remunta el vessant tot fent revolts en direcció Montgarri i a la pista de les mines velles. Aquests magnífics arbres són els sentinelles de la vall. Sovint els ramats els han utilitzat com a amorriadors per a descansar-hi sota les seves ombres. En aquest bosc trobem el mític mussol pirinenc, una espècie curiosa que habita boscos molt vells de pins negres i avets centenaris

Ens acompanyarà el músic Elias Porter, de l’Alt Urgell, amb la viola.

La ponència anirà a càrrec del director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, que ens parlarà dels boscos vells i del perquè de la declaració com a avets monumentals.

Finalizarem l’acte amb una degustació de licor de pinyes d’avet de l’agrobotiga El Rebost de Castellbó i un tast de productes de la cooperativa agrícola del Pallars.

Punt de trobada: Us esperem a les 11h. a punt de marxa a l’aparcament de Perosa, passada la població d’Alòs d’Isil direcció Montgarri.

“Si la vida pogués ser com aquest arbre, estenent àmpliament les seves branques de manera que tots poguessin aixoplugar-se sota la seva ombra, llavors podríem comprendre el que és l’amor.”

Bhagwan Shree Rajneesh

+ informació dels arbres

+ informació de l’acte a info@dansanatura.com o al tel. 675608431

 

Recull fotogràfic de l’acte, per Jordi Oliver.

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024

Autor Anders Norén