Martí Boada

Martí Boada, és geògraf, doctor en Ciències Ambientals i llicenciat en Estudis Catalans.
La tasca pedagògica de Martí Boada en l’àmbit de l’educació ambiental va començar l’any 1978, amb l’engegada de «Natura de Can Lleonart», al Parc Natural del Montseny, una de les primeres experiències en educació ambiental a Catalunya.
Dotze anys més tard es va incorporar com a professor i investigador en la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de llavors, és docent en les llicenciatures de geografia i ciències ambientals i altres estudis de postgrau. També es va incorporar com a investigador al centre d’Estudis Ambientals de la UAB, que posteriorment es va convertir en l’ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals), on treballa en projectes centrats en els camps de canvi ambiental global i la biodiversitat des d’una perspectiva social, centrada particularment en el sistema urbà i els boscos.
És coautor de més d’una seixantena de llibres de pensament i divulgació científica, ha encapçalat expedicions científiques com la portada a terme el 2014 al Yasuní (Amazones de l’Equador) encapçalada pel naturalista Guillem Chacon, amb l’Institut Biotropical, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Actualment, Martí Boada és membre del Comitè Espanyol del PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient); de la Comissió de Comunicació i Educació de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natural); i del Fòrum Global 500 de les Nacions Unides. Precisament, aquesta darrera institució li concedí, a l’any 1995, el Premi Global 500, que li fou entregat personalment per Nelson Mandela.
Martí Boada també treballa com a assessor científic de la UNESCO. Ho fa en l’àmbit de conservació de les Reserves de la Biosfera, emmarcat en el programa «Man and Biosphere (MaB)». Aquest programa està inclòs a la Divisió d’Ecologia i Ciències de la Terra.

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024

Autor Anders Norén