Oriol Grau

Sóc doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona, especialitzat en ecologia terrestre. Treballo com a investigador postdoctoral per la Unitat d’Ecologia Global (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals -CREAF-) i també sóc investigador postdoctoral associat a la Unitat Mixta de Recerca EcoFog del CIRAD (Guiana Francesa). He exercit de professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Faig recerca en ecosistemes sensibles arreu del món per analitzar els efectes de la variabilitat ambiental en el funcionament d’aquests ecosistemes. He fet recerca en zones alpines (Pirineus, Himàlaia), subàrtiques (Lapònia), àrtiques (Alaska i Groenlàndia) i tropicals (Guiana Francesa). Al Parc Natural de l’Alt Pirineu i zones properes hi he estat estudiant l’impacte dels canvis ambientals en el funcionament dels boscos. També he analitzat l’efecte de l’abandonament de les pastures subalpines en la fertilitat i les comunitats microbianes del sòl, així com els patrons altitudinals de la biodiversitat vegetal. He participat en projectes de recerca per analitzar l’impacte del canvi climàtic en la vegetació de congestera i les acumulacions de metalls en rius d’alta muntanya pirinencs. Sóc autor d’una trentena d’articles científics en revistes indexades i de diversos capítols de llibres. Sóc guia interpretador del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Visc al Pallars Sobirà, on hi he residit bona part de la meva vida.

L’Oriol ens acompanyarà a la Savina.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2023

Autor Anders Norén