Carola Ortiz

Carola Ortiz és una artista inquieta i polifacètica, que es mou amb naturalitat per diversos gèneres musicals com el jazz, el flamenc, el folklore o la música experimental.
Al 2013 i 2014 van sortir al mercat els seus primers dos discos de composicions originals amb el grup AxisOrca, binomi amb el productor i músic francès Aurélien Landy Gana.
Ha actuat al Festival de Jazz de Barcelona, dirigida per la compositora Maria Schneider, i amb el duo d’improvisació electroacústica LUMMM, també al Festival de Jazz de Vic, al Festival Mas i Mas i al Primavera Sound. I en auditoris, clubs i festivals de la resta d’Espanya, França, Portugal, Anglaterra, Algèria, Alemanya, Colòmbia i els Estats Units.
Ha gravat com a cantant i/o clarinetista en més de 20 projectes discogràfics.
L’any 2015, a més de preparar el seu primer disc en solitari, va publicar Ramona, el primer disc de Minimal Hits, duo amb el qual toca regularment a Barcelona. També és cantant de l’orquestra de percussió ibèrica Coetus i del quintet de fusió balcànica Moussakis. Col·labora regularment amb músics de jazz i d’altres escenes musicals.
Com a docent, imparteix classes de clarinet i de cant des de fa 10 anys, sent professora actualment al Taller de Músics. També imparteix tallers de veu lliure, enfocats en aprofundir la veu des del cos i l’ànima.
La Carola al 2018 va treure el seu darrer disc Spirala, que no ha parat de presentar arreu.

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024

Autor Anders Norén