09/10/21. Pi roi de Cireres

Espècie: Pinus Sylvestris

Una excursió al bosc de Cireres amb un patrimoni forestal de gran valor, un dels boscos més antics i madurs del Pallars ja que no ha estat mai gestionat.

Les barbes de caputxí (líquens) que pengen de les branques d’aquests boscos de pins i avets centenaris donen un aspecte llòbrec i misteriós. ÉS l’habitat del mussol pirinenc. Aquest liquen només viu en indrets d’aire no contaminat.

L’excursió fins l’arbre, sense parades, té una durada aproximada de 45/50min. Proposem el retorn anant a buscar la pista de Mina per tal de fer una interessant excursió circular.

El guiatge serà a càrrec de Marc Garriga Marc Garriga, director del Parc Natural de l’Alt Pirineu i enginyer forestal.

Ens acompanyarà la cantant i contrabaixista Gemma Abrié  i la ballarina Iera Delp. La xerrada serà a càrrec del ambientòleg Josep Mª Mallarach.

Finalitzem l’acte als vols de les 13h. amb un tast de formatge de cabra de la Formatgeria de Gavàs i del suc de poma Biolord, d’Escalarre.

Punt de trobada: A les 10h. al aparcament de Perosa, a mig camí entre el refugi del Fornet i Montgarri. La darrera població indicada és Alòs d’Isil, des d’on teniu 20 min. en cotxe.

Recomanacions: 

  1. Porteu calçat adequat per mitja muntanya.
  2. El camí té un desnivell lleuger.
  3. Un cop servida la degustació, podeu realitzar la tornada de forma lliure, no hi haurà guiatge.
  4. Aconsellem compartir cotxe des d’Alòs d’Isil.
  5. Prengueu les mesures pertinents per a la prevenció de la COVID19

Bosc de Cireres

Inscripcions

Col·laboren:

 

 

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024

Autor Anders Norén