11/10/20. Els Pins Orcs del Pletiu d’Aulà

Espècie: Pinus Sylvestris

Una excursió per una vall de gran bellesa i d’un patrimoni forestal molt destacat. L’excursió té una durada aproximada de 55 minuts seguint el sender de Port d’Aulà, ruta transfronterera.

A prop de la cabana d’Aulà trobem aquest rodal d’arbres vells excepcionals. El pas del temps i les inclemències han moldejat aquests arbres donant-los-hi formes estrafolàries que recorden un canelobre. Aquí els ramats s’aturaven a descansar, d’aquí la pleta o el morriador.

El guiatge va ser a càrrec de Jordi Guillén, tècnic de l’equip de seguiment de l’ós bru i membre de l’Associació naturalista Paniquella.

Ens va acompanyar el músic i compositor Alfons Encinas i el moviment d’Enric Fàbregas, ballararí de la Companyia Malpelo i Anna Rubio. La xerrada va ser a càrrec del geòleg Jaume Comas.

Finalizem l’acte als vols de les 13h. amb una degustació de formatge de cabra de la formatgeria Girola de l’Alt Àneu i l’excel·lent vi Costers del Monteixo, de les vinyes d’Àreu.

Punt de trobada: A les 10.30h. al aparcament de Perosa, a mig camí entre el refugi del Fornet i Montgarri. La darrera població indicada és Alòs d’Isil, des d’on teniu 20 min. en cotxe.

Recomanacions: 

  1. Porteu calçat adequat per mitja muntanya.
  2. El camí té un desnivell lleuger i és molt recomanable per anar amb família.
  3. Un cop servida la degustació, podeu realitzar la tornada de forma lliure, no hi haurà guiatge.
  4.  Aquells que tingueu dificultat de mobilitat contacteu-nos per apuntar-vos a una opció alternativa.


 

 

Col·laboren:                         

 

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024

Autor Anders Norén